הוזמנתם להופיע בפסטיבל כלשהו? הנה עשרה טיפים שלי, גם בתור מופיעה וגם בתור מפיקה של פסטיבל שדה-
דברים שכדאי לזכור וישאירו זיכרון טוב ונעים מכם לכל הסובבים | מאת: שיר אלוני | 3.6.22
אז ממש בקרוב יתקיים אצלנו כבר פסטיבל שדה נוסף, ולקראתו- מצרפת לכם מסקנות ותובנות שאספתי מהדרך שעברנו, גם מהפרספקטיבה שלי כמארחת האירוע וגם כמוזיקאית שמופיעה והשבוע גם בפסטיבל ביכורים בקיסריה.
טיפ 1#: תהיו מדויקים בדרך שאתם מגישים את עצמכם
כדאי להיות כנים, רצוי עם משהו שבאמת מדגים את היכולת הנוכחית שלכם על הבמה כמו וידיאו מהופעה או לייב סשן- איך אתם נראים ונשמעים, שתהיה למארגנים תמונה ברורה של התוספת שלכם לפסטיבל. ככל שאתם מתאימים ומשתלבים יותר עם הקונספט של הפסטיבל, סיכוי גבוה יותר שייקחו אתכם. גם אם כרגע אתם עוד לא לגמרי בשלים בעיני הפסטיבל- לא נורא, נסו בשנה הבאה אחרי שהשתפרתם ושיפרתם את החומרים שלכם.
כמו כן, רצוי להגיש את עצמכם לפסטיבלים שהמוזיקה שלכם באמת יכולה להתאים לשם. קראו היטב את ההנחיות אם יש, תגישו בדיוק מה שמבקשים לא פחות ולא יותר, קראו אחורה על פסטיבלים קודמים כדי להבין מה סוג האמנים שמתקבלים והאם אתם יכולים להיות באותו לבל כמוהם.
טיפ 2#: תכינו את המארגנים לכל דבר שתצטרכו מהם בפירוט ככל האפשר, תביאו אתכם כל מה שאתם יכולים שיהיה לכל צרה שלא תבוא, תבואו הכי מוכנים שיש
אולי זה קצת מובן מאליו אבל זה די קריטי- אין רושם יותר גרוע ממופיע שברגע האחרון מנחית עליך שחסר לו כבל מיוחד, צורך במשהו שאפשר היה לארגן מראש לו רק היו מבקשים. תיאום הציפיות- למשל גם לגבי סידור הבמה (לעדכן מראש שהמתופף שמאלי ולכן דורש שיבוץ מדויק בליינאפ שלא יעכב את הערב יותר מדי כי צריך להפוך לו את הסט). במיוחד- אם אתם באים עם כל מה שאתם צריכים להופעה לפחות הדברים הקטנים שתמיד עלולים להיעלם/ להתקלקל- זה גם עוזר לכם להיות רגועים שיש הכל, וגם עוזר לכם להיראות סופר מקצוענים.
טיפ #3 : תהיו מוכנים וגמישים עם הסטליסט שלכם
תכינו רפרטואר באורך שמתאים בדיוק לזמן שהקציבו לכם, אבל כן תכינו אופציות שתוכלו לשלוף למקרה שאתם שמים לב למשהו שקורה בקהל- השתעממות חלילה, התעניינות והתלהבות ממשהו שאולי שווה לתת ממנו עוד, צורך בקאבר מתאים לאופי האירוע. בכל מקרה תהיו מוכנים גם לאפשרות שיקצצו לכם את הסט ותצטרכו לתת אתהשירים הכי חזקים וזכירים שלכם.
חשוב להזכיר שמוכנות זה גם לדעת אחרי מי אתם אמורים לעלות וכבר להיות בקרבת הבמה מוכנים לעלות. לעולם לא להיות במצב שאתם אמורים לעלות וצריכים לחפש איפה אתם.
טיפ #4: תהיו מודעים לאופי האירוע, לקהל היעד הצפוי, לאירוע הנחגג- כדי להתאים את החומר בהתאם
אם זה אירוע המוני בכניסה חופשית, למשפחות וילדים, בפארק לכבוד חג שבועות- כנראה שסטליסט של שירים נוגים וקודרים- זה פחות טוב. לכן, התאמתי את המופע שלי שיהיו בו כמה שיותר מהשירים האופטימיים שלי וגם בקטעי הקישור הקפדתי לקשר בין האירוע לבין מילות או אופי השירים.
טיפ 5#: תעשו מה שאתם יכולים לעזור ולהקל על המארגנים
להיות בתשומת לב לסדר ולניקיון, להניח מגולגל יפה את כבל הגיטרה ששימש אתכם להופעה ולא בבלאגן, לעזור לצלם ולהרים ברשתות החברתיות, לעזור להרים לבמה או להוריד מהבמה ציוד לפני ואחרי ההופעה שלכם, לשבת בקהל ולעודד את האמנים האחרים- את הכל רואים, הכל נמדד וחווים אתכם כאנשים ששווה להזמין אותם גם להופיע בעוד אירועים.
מהצד השני של המטבע, לא להקשות עם דברים שאתם יכולים לעשות בעצמכם (ללמוד איך לסדר לעצמכם את סטנד המיקרופון שיהיה לכם נוח) או עם דאגות שהן אולי לא באמת כאלה קריטיות (מהי דאגה כן קריטית? אם יש כבלים שלא מגופרים על הרצפה ואנשים עלולים ליפול מהם, כדאי להזכיר לצוות. למשל).
טיפ 6#: להזכיר בתחילת ובסוף ההופעה איך אפשר להיות אתכם בקשר/ לעקוב אחריכם
לזכור לומר איפה אפשר להמשיך לעקוב אחריכם, לציין שאפשר לדבר אתכם עכשיו כשתרדו מהבמה, כל אלה מייצרים לקהל נגישות וקשר אליכם. באופן כללי, קטעי קישור בין השירים, לא רק לשיר וללכת, לתת לקהל קצת יותר להכיר אתכם.
טיפ 7#: להודות בתחילת ובסוף ההופעה שלכם לצוות, למארחים ולקהל
מומלץ לשאול לשמות פרטיים של הצוות ולזכור. מצב טוב שיזכרו את זה לטובה.
טיפ 8#: אל תלכו בשניה שסיימתם להופיע
למעט מקרי חירום קיצוניים, זה די משאיר רושם רע אם איך שאתם מסיימים להופיע אתם הולכים, לוקחים אתכם את הקהל שהגיע עבורכם ומשאירים את המוזיקאים הבאים עם פחות קהל.
זה לא סולידרי. תחשבו: איך הייתם מרגישים אם הייתם במקומם?
אז אני- למרות שאפילו פספסתי את הרכבת האחרונה לתל אביב, נשארתי עד להופעה האחרונה ביותר של הפסטיבל, אפילו כשכבר לא נשאר כמעט שום קהל אחר. בסוף חברי הלהקה החמודים לקחו אותי טרמפ הביתה ונוצר אחלה קשר מקצועי גם להמשך. זו קארמה טובה.
טיפ 9#: אם אתם עדיין שם בסוף האירוע- תעזרו לסדר
זה טיפ למתקדמים ובאמת לנשמות מיוחדות, אבל באמת כל עזרה שלכם לצוות המארגן, עושה טוב לכולם על הלב, גם אם זה לסדר קצת כסאות או להרים כוסות שאנשים זרקו והלכו.
טיפ 10#: לעשות מה שאתם יכולים כדי להזמין קהל לפני האירוע, להודות ולהדהד את האירוע גם אחרי שהוא נגמר
מעבר לזה שאתם מזכירים ומראים לקהל שלכם שאתם עומדים להופיע/הופעתם בפסטיבל חשוב, אתם עוזרים לשיווק של הפסטיבל, מייצרים לעצמכם ולפסטיבל עוד הד וקהל ברשתות החברתיות ואין ספק שזה רושם הרבה יותר טוב מאשר לבוא לבד סתם ככה ו/או אחר כך לא לפרסם כלום לגבי הפסטיבל איך היה וכו'. תראו למארגנים כמה שווה להזמין אתכם. גם אם זה בתשלום, גם אם זה לא- שיראו ויבינו כמה אתם מעריכים את ההזדמנות שניתנה לכם. גם אם זה משהו התנדבותי, אתם לא יכולים לדעת מתי ומי מהצוות שם יזכרו אתכם לטובה באירוע שווה אחר וירצו להביא אתכם להופיע.
בהצלחה!
יש לכם עוד טיפים לחלוק איתנו? שתפו בתגובות!
Comments