top of page

ניסוח מיילים לאנשי התקשורת- המדריך המקוצר

מאת: שיר אלוני




כשאתם שולחים מייל לאיש תקשורת יש לכם 2 מטרות ברורות: 1. שהמייל יגיע לאיש תקשורת רלוונטי עבורכם 2. שאותו איש תקשורת יחזור אליכם עם פידבק כלשהו.

על הסעיף הראשון יש לכם שליטה מלאה: * לוודא שאנשי התקשורת שאספתם ממקורות שונים רלוונטיים לסגנון המוזיקה שלכם ושיש טעם לשלוח להם מייל. * לבדוק (דרך אתר אינטרנט של כלי התקשורת או הרשת החברתית של איש התקשורת) שמי שאתם עומדים לשלוח לו את המייל עדיין בתפקיד. תמיד יש שינויים, בטח בשנה האחרונה. על הסעיף השני יש לנו שליטה חלקית, אין לנו שליטה אם יענו או איך יגיבו, אבל אנחנו יכולים לשלוט על הדרך בה אנחנו בוחרים לנסח את המייל כדי למקסם התייחסות: * תמיד אישי - החל מנושא המייל. * לציין במייל בראש ובראשונה שאתם יודעים למי אתם פונים ולמה אתם פונים אליו. * לתת פרטים עליכם - קצר וקולע עם לינקים ישירים למה שאתם רוצים לשלוח. * לוודא שאתם שולחים חומר ויזואלי ואיכות שמע מעולים. * להניע לפעולה שרלוונטית לתוכן שאתם שולחים ולבנאדם שאתם שולחים לו - למשל, לסיים את המייל בבקשה לקבל סימן שהמייל הגיע ליעד המבוקש. לומר שהמוזיקה מיועדת לתכנית שלו ביום א', לומר שזה עבור המדור הכתוב בעיתון... לומר למה שלחתם את זה, מה אתם רוצים שיקרה עם זה. למשל אצלנו יש לנו גם מגזין כתוב שיש בו כמה מדורי תרבות- על הופעות, סינגלים, עדכונים מהתעשייה... ויש לנו גם תכניות משודרות ואנחנו גם מארחים פיזית בחלל שלנו, משכירים להופעות... אז מה אתם רוצים מאיתנו בדיוק? :-) *שימו לב שאין טעם לבקש חוות דעת על יצירה שמבחינתכם סיימתם לעבוד עליה, זה סתם מציב את הבנאדם במצב לא נעים. רק אם זו סקיצה או משהו שכן ניתן לשיפור, תבקשו חוות דעת.

**הערה חשובה** אם אין לכם כתובת מייל ואין לכם ממי להשיג ואין לכם ברירה אלא לפנות לאיש התקשורת דרך הרשת החברתית - שימו לב לשעה בה אתם כותבים! רוצים שאעזור לכם לנסח מייל מנצח? דברו אתי!

צפייה 10 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page