top of page

למה הפוסטים שלך לא מצליחים?

עודכן: 29 במאי 2023

מוזיקאיות קולגות כתבו לאחרונה פוסטים מאוד מבואסים על כמה שהן מתאמצות להצליח בשיווק ברשתות החברתיות השונות וכמה זה מתסכל שכמעט ואין תגובות או שאין את התוצאות הרצויות בעולם האמיתי. יש טעויות שכולנו עושים ותופעות שקורות שעלינו להבין. הנה כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם / שיר אלוני, מוזיקאית ויועצת ליוצרים בתחילת דרכם

(תמונת אילוסטרציה: Vecteezy) 1. קחו בחשבון את האפשרות הלא בלתי סבירה, שהעשייה שלכם אינה במקום הנכון. אולי לפני כל דבר אחר, כשלב בסיסי, חשוב להיות מדויקים עם עצמכם ועם העולם, מה אתם באמת באתם לתת, לחדד את זה. כי יכול להיות שאתם רוצים לצאת לעולם עם איזו יוזמה שיכול להיות שהיא לא חדה מספיק, לא בדיוק מה שצריך להיות. כשאתם מחוברים לעצמכם, אותנטיים, עושים את הדבר הנכון או לפחות עושים צעדים יפים ומעוררי השראה בדרך לשם, אתם מושכים יותר. שייפו וחדדו את העשייה לפני שאתם יוצאים לדרך. 2. הערכים שלכם לא ברורים לכם ולקהל. ערכים לא ברורים או יותר מדי ערכים שונים- תועלות שונות, אופי משתנה ולא בקטע מגניב כמו של דיוויד בואי או מדונה, חוסר מיקוד בקהל יעד ובשפה שלו, עיצוב חסר שפה אחידה- כל אלה תופעות שיכולות לקרות כשלא עובדים על הערכים שלכם מהבסיס וכל הזמן זורקים משהו בלי מחשבה. מותג חזק נבנה כשיש לקהל מושג לזהות אתכם גם רק מלראות צבע שקשור אליכם, סאונד (כשיצחק קלפטר ז"ל הלך לעולמו, שמתם לב כמה הזכירו את סאונד הגיטרה הייחודי שלו שמיד מזהים?) או את הסלוגן שהולך אתכם כמו דגל, זכיר וידוע. שבו והבינו עם עצמכם מה הערכים שאתם רוצים לתת לעולם, מה מאפיין אתכם לעומת כל מוצר דומה/אחר. מה מיוחד בכם. דגל זכיר וידוע, ערכים משמעותיים לחיים של הקהל שלכם ותכונות שמבדלות אתכם מאחרים, הם הקלף המנצח. טעם החיים. 3. הפוסטים שלכם נוטפים זיעה טכנולוגית. ככל שאנחנו מתאמצים יותר, עושים משהו שלא בא לנו באופן ספונטני, טבעי וזורם, ככה הקהל יותר מרגיש את זה. דמיינו את האדם הכי קול שאתם מכירים, האישיות המפורסמת הכי קול. אתם מדמיינים אותם כותבים פוסט כמו שלכם? או משהו יותר קליל שמשדר שהם גם ככה עסוקים עכשיו בדברים חשובים יותר מלכתוב פוסטים? עסוקים, למשל, בלעבוד על המוזיקה עצמה, עסוקים בחזרות להופעה, אז הנה כתבנו משהו על הדרך. אבל עדיין היה לנו חשוב לומר לכם משהו. ואז הדבר הזה שהיה מספיק חשוב כד לעצור הכל ולומר אותו, חשוב מספיק כדי גם לעצור ולקרוא אותו. אז תוודאו שהדבר הזה באמת כזה חשוב לומר, עם ערך משמעותי לקהל שלכם. בנוסף, אתם לא רואים אותם מפרסמים המון פוסטים, כל הזמן, גם אם הם כן עקביים כי יש להם איזו מנהלת סושיאל שמעלה עבורם פוסטים. הם מעלים דברים רק כשזה באמת חשוב, כשיש מה לומר.

4. אתם לא מגיבים מספיק לקהל שלכם. תגיבו, באריכות ורצינות ככל שהגיוני. דווקא שם- בקשר האנושי, הכי חשוב להשקיע. לדבר איתם, לשאול אותם שאלות, לשלוח לינקים לדברים רלוונטיים, לא מכנית- אלא מכל הלב. לשמור על הקוליות אבל כן לעשות ולכתוב כל דבר שיגרום לאנשים לכתוב לכם תגובות חוזרות. אין תגובות בכלל? תייגו אנשים שהפוסט יכול להיות להם רלוונטי. שתפו לקבוצות שהתוכן רלוונטי להן. שתפו לחברים ומשתפי פעולה בבקשה אישית שיגיבו ויתייחסו לתוכן. תכתבו בעצמכם בתגובות תוספות לפוסט, אבל בעיקר, תנו לזה זמן.

5. אל תשוו את עצמכם לאמנים שבנו את עצמם בעידן שלפני הרשתות החברתיות או נעזרים במדיומים נוספים כדי להגיע לעוד קהל. איך יכול להיות שיש בכלל מה להשוות בין אנשים שרוב תהילתם נבנתה על גבי עשורים, שצצים ברשתות החברתיות ותוך רגע יש להם מיליוני עוקבים עוד לפני שפרסמו פוסט אחד ואתם ישר חושבים שזה אומר עליכם משהו?... איך נראה לכם שיש לכם סיבה להשוות את עצמכם לאדם שמופיע גם בטלוויזיה ומשקיע בתוכן ויח"צ עשרות אלפי שקלים? מצד שני, כן תבינו- שההצלחה אינה ולא יכולה להיות לחלוטין רק ברשתות החברתיות, יש עוד מקומות בעולם שבהם הקהל שלכם נמצא, המקומות שבהם דווקא הרבה יותר משמעותי להצליח כי שם הקהל רואה אתכם פיזית, מרגיש אתכם, קונה את הכרטיס, הספר, האלבום, החולצה... הרשתות החברתיות הפכו לחזות הכל -זאת טעות שגורמת לכם לזלזל בשאר המדיות שקיימות בעולם וחבל. 6. הרשתות החברתיות אמורות להיות חברתיות ולא לוח פרסומות. יותר מדי אנשים מנסחים את עצמם ואת הפוסטים שלהם באופן מכירתי מדי, פרסומי מדי. אנשים לא נכנסים לפייסבוק כדי לראות פרסומות. אתם לא מדברים עם חברים או עם זרים בשפה פרסומית, נכון? תכתבו כמו שאתם מדברים. ככל שזה יותר אישי, אנושי, חשוף ואינטימי, כך יגבר הסיכוי שזה באמת יעניין אנשים. תהיו מוזרים, מצחיקים, מרגישים, עצובים, דפוקים. תהיו אתם. 7. אתם נותנים יותר מדי דגש למשימות ולעקביות פרסום ופחות מדי תשומת לב לאיכות התוכן עצמו. אין מה לעשות- אם התוכן לא מעוצב טוב, לא מצולם באופן איכותי, כתוב כלאחר יד, לא מרגש ולא עושה כלום לקהל שלכם, הם ידפדפו הלאה. אז תשקיעו עוד קצת זמן ועבודה על מה שאתם יוצרים- השירים עצמם, הקליפים, העיצובים. איך יודעים שהתוכן כבר מספיק טוב? כשאתם יודעים שאתם הייתם טורחים לעצור ולהגיב לתוכן הזה אם זה לא היה שלכם. גם אין לכם התנצלויות בראש מהסוג של "הייתי חייב כבר לעלות עם זה לאוויר", "לא היה לי זמן" ושאר החרטות.


8. אתם שוכחים שעם לייקים לא הולכים למכולת. עם כל הכבוד לזרימת הסרוטונין והדופמין כשיש לייק, תגובה, שיתוף, עם אף אחד מהם לא הולכים להתעשר. נכון, כשיש הרבה יחס זה יכול להביא ליותר חשיפה ואולי יותר תשומת לב שתביא לקוחות או קהל, אבל הכל על "אולי". הפעולות המשמעותיות יותר דורשות שהתוכן והתגובות שלכם באמת יניעו את הקהל לפעולה הרצויה- לבוא להופעה שלכם, לשמוע את המוזיקה שלכם, לקנות את האלבום החדש, להיות הלקוחות למוצר שלכם.


9. אתם לא נותנים חשיבות למערכות היחסים האמיתיות עם הקהל ולא מטפחים אותן. אין שום משמעות לקמפיין שתעלו לאוויר, ולא משנה באיזה תקציב, אם זה בא בפתאומיות ובלי שום חימום של הקשר שלכם עם הקהל לקראת זה. אין שום משמעות ליציאה של אלבום אם לא הופעתם מול הקהל שלכם אפילו לא פעם אחת. אנשים נוטים לקשור את העגלה לפני הסוסים, להשקיע המון במוצרים ובקמפיינים ונוטשים את הזירה הכי קריטית- הקהל עצמו, הקשר איתם, האנשים עצמם. כשאתם מרוכזים בעצמכם ובעולם שלכם ולא מתעניינים בכלל בקהל שלכם ומה שעובר עליהם, למה שהם יתעניינו בכם? יש גבול גם לעבדה הערכית המעמיקה ביותר, אם הזירה של מערכת היחסים מוזנחת. בנו קשרים עם האנשים המשמעותיים בקהל שלכם, מי שהכי תומכים בכם- תמכו בהם בחזרה, תגיבו להם, עשו את זה בכנות ולא מתוך רצון לקבל לעצמכם. פרגנו למי שעובדים אתכם, פרגנו למי שמשמיעים אתכם, פרגנו לקהל שלכם. פרגון והקשבה הן הדרכים הכי טובות לטפח מערכות יחסים. או כמו שקראתי מישהו שכתב- "רוב האנשים עסוקים בשידור ולא בשיחה".


10. תנו לאלוהים לעבוד. יש המון מה לעשות כדי לפרסם את היצירות שלכם ואת עצמכם ולהיות מוכרים. הפרסום הוא לא הכל, יש גם עניינים אנרגטיים ורוחניים- התדר שאתם משדרים לעולם, המוכנות שלכם להיות פתוחים להזדמנויות שיבואו. כשאתם מתאמצים וכל הזמן בפעולה, לא נחים, אתם לא משאירים מקום לקסם לקרות. תנו מרווח גם לנסים לקרות. אמנם זה נשמע אולי רוחני מאוד, אבל כרגע כל עוד אתם מתאמצים יותר מדי, זה כמו חקלאי שזורע זרע באדמה אבל לא מפסיק לעבד את האדמה מסביב, משקה יותר מדי, כל הזמן מוציא את הזרע מהאדמה לבדוק למה הזרע לא צומח. תנו זמן לדברים להבשיל וסבלנות.


רוצים את העזרה שלי בדיוק תהליכי היצירה שלכם כך שתגיעו נכון לעבודה עם הרשתות החברתיות? דברו אתי! 054-4873248 שיר

21 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page