top of page

כך תוכלו לשפר את האתר שלכם (וכמה פתרונות גרילה)

מאת : שיר אלוני



יש לא מעט אתרים מאוד מוצלחים, שבהחלט ניכרת ההשקעה בהם, שכנראה גם מנוהלים על ידי חברה או אדם מקצועי. לא לכולםן יש את הכסף להשקיע במי שינהלו את התוכן באתר וידאגו לטפל בעיצובו, לכן הנה כמה טיפים לשיפור האתר שלכם:


1. הקפידו להכניס תוכן לאתר באורח קבע– לפחות פעם בשבוע- תכנים חדשים, תגובות וכניסות מעלות את האתר בתוצאות הגוגל, גוגל דוחק למטה בתוצאות את האתרים שפחות מתפקדים.


2. הקפידו שהתכנים החדשים יכללו תגיות– מה הן תגיות? מילות מפתח שמי שמחפש בגוגל יקליד אם הוא מחפש את התוכן שלך. הקפידו לשלב גם בתוכן עצמו מספר גדול (ועדיין סביר) של מילות המפתח משולבות בטקסט וגם יש אתרים שמאפשרים כתיבת תגיות בשדה נוסף (חוץ ממקום כתיבת התוכן יש חלונית שמאפשרת מילוי מילות מפתח). נסו גם להרחיב את מילות המפתח לדברים שהם לא בדיוק על מה שכתבתם אבל בסביבה- אם למשל כתבתי מאמר על ההופעה של להקת קלפטע, חוץ מלכתוב בתגית "קלפטע" כדאי לי לכתוב גם את מילת הז'אנר שלהם, "גיטרה", "קלידים", "מוזיקה", "מוסיקה", "להקה", "להקת", "הופעה", "הופעות", "רוטשילד 12" (המועדון בו הופיעו) וכן הלאה.


3. סקר בין חברים וחברות– שלחו את האתר לכמה חברים וחברות, עדיף אפילו אנשים זרים שלא יהיה להם איכפת לעזור כי הם יהיו יותר כנים ופחות יגוננו עליכם. תשאלו- מה יש לשפר באתר שלי? מה חסר? מה טוב וצריך להדגיש? ואיך העיצוב? זה נוח לשימוש? היית שולח/ת את זה לחברים וחברות שייכנסו גם? אם לא, למה? (על הדרך ובעקיפין זו אחלה דרך להביא את עצמך למודעות של קהל חדש שלא הכיר אותך קודם). הסקר הזה סופר- חשוב כדי לקבל תמונת מצב אמיתית של האתר, מה עובד ומה לא, לעתים קרובות אנחנו בטוחים שהאתר בסדר גמור ויפה אבל מאוד יכול להיות שזו רק דעתנו.


4. את אותן השאלות תשאלו את עצמכם. תכתבו לכם במפורש מה דורש תיקון. תנסו לדמיין את עצמכם נכנסים לאתר כמו לקוח/ה פוטנציאלי/ת, שאין לו או לה מושג מי אתם, מה אתם עושים ומה אתם מציעים לה או לו. האם באמת ברור ממה שכתוב בדף הבית מה אתם עושים? האם קל לפנות אליכם? וכן הלאה.


5. הטקסטים– ניסוח טוב, קצר ולעניין, שמכיל בדיוק את המסר שרציתם להעביר, יכול לעשות את ההבדל. גם עילגות יכולה להיות מכשול לטקסט באתר, גם עיצוב לא קריא. בדף הבית בכל מקרה חשוב שהמסרים יהיו יחסית קצרים וקליטים. יש לכם ממש כמה שניות לגרום לאדם שנכנס/ת לאתר להישאר שם. אומנם לא כל אחד ואחת יישארו באתר כי לא לכולם יש צורך במה שיש לכם להציע. זה בסדר. הם נכנסו לרגע וגם זה סימן טוב. מצד שני- אל תשאירו את האתר ללא טקסטים בכלל- ראיתי גם אתרים שמישהו תקע סרטון באמצע האתר, קצת עיצוב מסביב וזהו. הטקסט חשוב כדי לתקשר את המסר (לפחות עד שיומצא האתר שמצליח להעביר את המסר ללא שום מילים, ויוצא דופן אחד- אם הוידיאו הזה פועל אוטומטית עם העלאת האתר, אינו כבד מבחינת גודל הקובץ, לא מפריע להעלאת העמוד ובאמת משרת את המסר שלכםן- רק אז זה טוב לשים וידיאו. אחרת זה רע ולא קומוניקטיבי).

חוץ מזה שכדאי שלאדם שנכנס/ת לאתר יהיה ברור מה תחומי העיסוק שלכם ומה אפשר ללמוד עליכם לפי הקטגוריות והעמודים השונים, גם המילה "אלבומים" באתר של להקה, למשל, מעידה עבור המעריצים על עושר היצירה של הלהקה שכבר יש לה כמה וכמה אלבומים. או "קליפים". מומלץ לתת למישהו או מישהי שממש טובים בניסוח לעבור על הטקסטים באתר, לעשות הגהה לשונית לשגיאות כתיב וניסוח ולשפר את הטקסטים. זה יעשה פלאים לאתר.


6. שיווק, שיווק, שיווק אתר הוא כרטיס הביקור שלכם שיש לכם הרבה יותר שליטה על העיצוב שלו ועל מה שהוא יכיל, לעומת עמוד עסקי בפייסבוק למשל.

אבל כשעץ נופל ביער ואף אחד לא שמע, האם הוא באמת נפל? גם אם האתר יהיה מדהים ברמות אחרות, כל אתר זקוק לקידום, אחרת זה לא ממש יזוז. אומנם יש את הקידום של גוגל ואפשרויות כלכליות לדחוף פרסומות לאתר, אבל אם התקציב שלכם נמוך (וגם כשהוא גבוה!) חשוב לעבוד על הקשרים, הלינקים, הנוכחות של האתר ברשתות החברתיות, בבלוגים, בפורומים, בכל מקום שבו הלקוחות שלכם יכולים להיות. למשל: אם את שפית המבשלת אוכל טבעוני, יש לך מגוון של אפשרויות היכן לקדם את אתרך- א. עמוד רשמי בפייסבוק ב. חשבון בטוויטר בו תדווחי בקצרה על כניסתו של מתכון חדש לאתר, מבצעים, מנות חדשות בתפריט, תמונות, קליפים וכן הלאה. ג. קליפים שלך מכינה את המאכלים המגרים ביוטיוב, עושה קניות חכמות בשוק, נותנת טיפים לתזונה נכונה ועוד. ד. כניסה לקבוצות פייסבוק, עמודים, בלוגים ופורומים בנושאי טבעונות/תזונה נכונה/בריאות/לייפסטייל כחברה והשתתפות פעילה בקבוצות אלה, לתת עצות לאנשים, לפרסם מתכונים, להיות כמו שאת כבנאדם אבל להנגיש את העובדה שיש לך אתר רשמי (מדי פעם, לא להגזים!) למשל על ידי זה שמפעם לפעם תכתבי בקבוצה שאת פעילה בה שהכנסת מתכון חדש לאתרך, או שכתבת מדריך הכנה לארוחת פסח טבעונית למהדרין. ה. כתיבת מאמרים וכתבות לכל האתרים (והעיתונים) שיכולים להתעניין בסוג התוכן שלך- עכשיו עם עליית הטבעונות בארץ יש לא מעט אתרים שמתעניינים ומפרסמים את התחום, למשל במדורי האוכל, מדורי הבריאות והלייפסטייל.

ו. שיתופי פעולה ופרסום הדדי עם אנשים, ארגונים, עמותות וכל דבר שיכול להיות קשור לעסק שלך ולתת תועלת לשני הצדדים- בדגומה של השפית הטבעונית, היא יכולה לשתף פעולה עם רשימה ארוכה של עסקים ידידותיים לטבעונים ולצמחוניות, לכולם אפשר לכתוב מאמרים, מתכונים, אולי אפילו לקבל טור קבוע.

7. לא להזניח את השיווק מחוץ לאינטרנט– לעתים קרובות זה הרבה יותר יעיל משימוש ברשתות החברתיות, להשתמש באמצעים פשוטים וזולים יחסית לפרסום האתר שלך. כמובן- מי שיכוליםות להשקיע בקמפיין ענק, על אוטובוסים, על שלטי חוצות ענקיים- לכו על זה, אבל למי שנחוצים לו/לה פתרונות "גרילה", כדאי להשתמש למשל בהדפסת פליירים או מדבקות בשחור לבן על נייר פשוט או צבעוני, בהם יהיה כתוב גם כתובת האתר וכמובן הסבר קצר למה כדאי להיכנס אליו, סיסמא קליטה שתתפוס את העין ומוצרים שאפשר להשיג אצלכםן במחיר נוח. אפשר ורצוי גם להיות יצירתייםות ולעשות דברים מיוחדים כמו צמידים ממותגים, מדבקות ומגנטים, להכין משהו קטן כמו עוגיות וסוכריות כשהעטיפה מכילה את קוד QR ואת כתובת האתר שלכם וכן הלאה.

8. פרסומים יעילים קבועים– הכי טוב לשים את כתובת האתר בחתימה של האימייל שלכם, עם הלוגו. כך בכל פעם שתכתבו לאנשים, זה יופץ יחד עם האתר. וכמובן זה מעניק נופך רשמי גם מול לקוחות פוטנציאליים. בכל חתימה שלכם למעשה, שניתן להכניס לשם את הכתובת, עשו זאת. בכל חתימה על מאמר- כתבו את מקצועכם, התארים אם יש וכתובת האתר. למתקדמים שימו לינק לקליפ של יצירה שלכם שאתם גאים בה במיוחד.

9. שימוש טוב ויעיל במדיה ויזואלית– תמונות וקליפים מאוד עוזרים בהמחשה ובהעברת מסרים, ומעשירים את האתר- גם בתוכן ובמראה וגם בקישורים רלוונטיים (במיוחד אם זה קליפ מודבק מיוטיוב- שיש סיכוי לא רע שיחפשו אותו ויגיעו גם אליכם). חשוב להעשיר את האתר בתמונות, אינסטגרם, ובקליפים משלכם. בהצלחה!

צפייה 10 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page