top of page

איך למצוא את הייעוד שלי בחיים או: למה כדאי להתמקד

ברוב שנותיי עד כה, נלחמתי באמירה שחייבים להתמקד. למה מה קרה? למה שאצטרך לבחור במה לעסוק, מה הייעוד שלי, מה המוצר העיקרי או אפילו היחיד שיש לי להציע? למה שלא אוכל ליהנות מכל העולמות? אבל אני רואה דרך העסק המיוחד שלנו "שדה", שלפעמים החגיגה נגמרת ואני כן צריכה להתחיל לנכש עשבים שוטים. משתפת איתכם את המחשבות שלי ומדריך למציאת המיקוד. | מאת: שיר אלוני | 19.11.21

אחד הכוחות המניעים של חיי הוא הסקרנות, בשילוב עם רצון עז להיות עצמאית ולא תלויה באף אחד. מכאן, שלמדתי המון דברים שונים שונים שהעניקו לי סט יכולות עצמאיות, ארגז כלים נרחב מאוד. לפני כמה שנים הייתה לי שיחה עם הבוסית שלי דאז, שביקשה ממני לפרט את הרשימה של היכולות והלמידה שלי והיא אמרה לי שזה כל כך ארוך שזה לא אמין. איך בחורה כל כך צעירה למדה כל כך הרבה. עובדה. גם הצורך לחסוך בכסף והרצון להרוויח מהיכולות האלה, הניע אותי. מכיוון שלמדתי לערוך וידיאו, אינני בהכרח זקוקה לשירותיהם של עורכי וידיאו אלא רוב הזמן יכולה לעשות זאת בעצמי. אותו הדבר לגבי רוב הדברים שאני צריכה לעשות כעסק עצמאי, יצירתי, שעוסק בהמון ענפים שונים שכל אחד מהם דורש מומחיות והעמקה: צילום סטילס, צילום וידיאו, עיצוב גרפי, שידור חי, סאונד, הקלטה, הפקה, אירוח, ייעוץ עסקי ועוד. אבל בגלל חוסר הפוקוס, אני לעתים נתקלת במומחים אמיתיים שאני פשוט מסירה בפניהם את הכובע. היה לי למשל העונג לעבוד לאחרונה עם סאונדמנית מדהימה בשם ג'ול טרגן, שהמקצועיות שלה, המהירות, העבודה השקטה, הידע, הכל הרשים אותי מאוד, ובלב שלי ידעתי- שאם לא הייתי מזמינה אותה לעשות את העבודה שהיא עשתה בשביל הלקוחות שלי והייתי מנסה לבד, הייתי מסתבכת קשות. היא הייתה שווה מאוד את ההשקעה. ומשהו בי מקנא, כן, הלוואי והייתי מקצוענית כמוה. והקנאה הזו קורה לי בהמון דברים שאני יודעת לעשות אבל הלוואי והייתי ממש מעולה במשהו אחד. עד עכשיו קשה לי לענות על השאלה- מה הדבר שאת יודעת לעשות הכי טוב?

גם כשאני מנסה לשאול חברים או משפחה, הם לא יודעים להגיד, מרוב שהם רואים אותי עושה המון. הברכה של כמות העשייה והיכולות מובנת- גם העצמאות, גם הידע, גם היכולת לתת מענה למגוון רחב של צרכים, גם החסכון בכסף, גם הכוח והשליטה שזה נותן לי להבין בשירות שעושים בשבילי ושלא עובדים עליי, לדעת מה לבקש ואיך לדייק במונחים נכונים ועוד המון. אבל יש לזה גם צד כואב- לדעת שאני לא מומחית בכלום, להרגיש כל הזמן שיש יותר טובים ממני, להיות כל הזמן בהמון סוגים שונים של פרויקטים יצירתיים אבל תמיד להרגיש שאם הייתי יודעת טוב יותר את החומר הכל היה הולך הרבה יותר מהר וטוב, באיכות גבוהה יותר. כל תחום ידע שיש לי דורש המון השקעה, מחויבות, זמן ואימון מתמיד. לדוגמא, עכשיו כשאני מנסה את דרכי בעולם התפירה, מסוקרנת עד אין קץ ומגשימה חלום לילדה הקטנה שרצתה לעצב לעצמה בגדים ושרטטה דגמים עם חברות בכיתה ו', עכשיו רק מתחילה להתעסק עם התחביב ומבינה כמה הוא יקר- כמה כל דבר עולה המון, בדים, ציוד טכני, שיעורים, הכל תלוי גם לאיזה רמות אני רוצה להגיע עם זה. בפני עצמו- זה עולם ומלואו. אני יכולה להחליט שאני מסתפקת בלהיות תופרת חובבת לעצמי, קצת לדעת לעשות תיקונים, או ממש להגיע לרמות שאני מעצבת בגדים, יוצרת מרץ' מגניב לשדה, מלמדת את האמנים שמגיעים אליי לעשות להם סטיילינג, לעצב לעצמי בגדים ייחודיים שאוכל להופיע איתם, אלוהים יודעת לאן זה יכול להגיע. המחיר הכי כואב שאני מרגישה שאני משלמת על חוסר המיקוד שלי, זו התחושה שהקהל שלי מבולבל, שאני מפציצה עם הרבה יותר מדי נושאים שונים, שלא יודעים להגיד מה אני עושה ומה זה שדה במדויק, למרות שאני אומרת את הספיץ' על שדה המון פעמים להמון אנשים- כנראה אפילו הספיץ' הזה עמוס להם כדי לזכור. משהו בי רוצה להישאר הדבר המיוחד הזה שאני, להישאר לא מחויבת לדבר אחד, תמיד להמשיך ללמוד ולהעשיר את עצמי בעוד יכולות, לא לוותר על שום חלום ורעיון שיש לי. להגשים את כל מה שאני יכולה להספיק בגלגול הזה ומקסימום להשקיע ולהיעזר במומחים כשאני צריכה אותם. אולי להיות מולטי, כמוני, זו מומחיות בפני עצמה? אולי. יכול להיות שכשאחליט להתרכז במוצר אחד בלבד, בקהל אחד בלבד, בפעולות ופעילויות של תחום ידע אחד בלבד, אצליח יותר בחיים. אבל קשה לי לבחור, כבר שנים. אם אחליט שכן, עליי להתמקד, יהיה צורך לעשות את הסינון בדרך הזו, ואני מזמינה אתכם לעשות לעצמכם סינון כזה אם אתם בצומת דומה לשלי:

1. רשימת כל הפעולות והפעילויות שאני עושה היום/ רוצה לעשות/ מסוקרנת לעשות/ למדתי לעשות (אלוהים אצלי זו תהיה חתיכת רשימה ארוכה וכן, תנו לעצמכם זמן לחשוב לעומק ולהיזכר כי אנחנו נוטים לזכור רק דברים אחרונים שעשינו ולשכוח גם פעולות שפתאום אנחנו נזכרים בהן). 2. להתחיל למחוק את כל הפעילויות שאתם יכולים לחיות בלעדיהן . נניח, היפותטית, שאלוהים גוזל לכם את היכולת הזו, אתם סבבה עם זה? יהיה לכם בסדר להאציל את היכולת הזו לאחרים שמומחים בזה? כשאתם רואים אחרים מצליחים עם היכולת הזו אתם מקנאים קנאה בריאה של "איזה כיף לו שהוא יודע לעשות את זה, שיהיה לו לבריאות" (במקום קנאה של "אוף למה אני לא מוצלחת כמוה בדבר הזה?")... 3. למחוק את הפעילויות שעברו כבר 5 שנות ניסיון בהן ועד כה רק גרמו לכם לבזבז כסף ולא הכניסו כלום. (גם אם זו פעולה התנדבותית שעשית, יכול להיות שקיבלת מזה הנאה או משהו טוב אחר, אז אם קיבלת מזה ממש כלום, לא כסף ולא הנאה, כנראה שזה צריך להימחק).

4. למחוק את הפעילויות שעברו כבר לפחות 5 שנות ניסיון בהן והצטבר מהן 0 קהל לקוחות/ משהו שאפשר להגדיר כקהל עוקב נאמן ומעריך

5. למחוק פעילויות שאם עכשיו אתם מקבלים הזדמנות לעבוד בהן תמורת תשלום נאה, אתם בורחים כי אתם לא מרגישים שלמדתם מספיק כדי לעשות את העבודה.

6. מתוך מה שנשאר, סמנו בעיגול/ תדגישו את הדברים שבחיים לא הייתם רוצים לוותר עליהם, הפעילויות שזה ידיר שינה מעיניכם עד כדי איבוד החשק לחיות, אם לא תוכלו יותר לעשות את הפעילות הזו. ובמונחים חיוביים יותר סטייל מארי קונדו, מה מהפעילויות האלה עושה לכם "טינג" של שמחה ואושר כשאתם מתעסקים בו? מה ממלא אתכם באנרגיה טובה? ועוד שאלה בתוך הסעיף הזה- אם היו אומרים לכם, עזבו, קחו חופשה מהפעילות הזו, יגיע מישהו במקומכם שיעשה את זה, תרגישו עם זה טוב או שתגידו, No Way In Hell.

7. בסופו של דבר צריכות להישאר לכם לא יותר מ-3 פעילויות, רצוי אחת. הפעילות הזו צריכה להרגיש לכם כמו החד קרן המעופף הזך והטהור של החיים שלכם, זו שהייתם מוכנים לעשות תמיד, בכל שעה, אפילו לא בתשלום, פשוט כי אתם נהנים מזה כל כך, מתוגמלים מזה כל כך, זה מביא לכם שלל הזדמנויות, פותח לכם דלתות, אנשים מאוהבים בכם על הפעילות הזו ועוקבים אחרי מה שאתם עושים בהערצה וגם משלמים לכם על זה. זה כנראה הייעוד שלכם.

גם אם הפעילות היחידה הזו עדיין לא לגמרי מרגישה ככה, אבל הייתם רוצים להרגיש איתה ככה- זה הזמן להשלים את מה שחסר ולהתמקד בה: להשקיע בלימודים נוספים, לקנות ציוד שישדרג אתכם, להתאמן יותר יומיומית, לשאוף ליצור תוצרים ולראות מה הפידבק מהסביבה. ככל שהסימנים שתקבלו יהיו מעודדים, תדעו שאתם בכיוון הנכון.

זה לא אומר שלא תעשו שום דבר אחר יותר לעולם. זה רק אומר שעכשיו זה הזמן לתת יותר דגש ופוקוס לפעילות הזו שמעולה לכם ונותנת לכם את מירב התוצאות. להאציל סמכויות למומחים סביבכם או לעובדים שלכם שאתם יכולים ללמד אותם את מה שאתם יודעים ולהיעזר בהם שיורידו מכם את העומס. בהצלחה ואני כאן לעזור לכם אם יש גם לכם התלבטויות (054-4873248). שיר.


4 צפיות0 תגובות

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page