לא מעט ממי שעובדים אתי או מתייעצים אתי סובלים ממה שאולי אפשר לכנות "חרדת שיווק"- חרדה מכל התהליך של לפרסם את מה שהם עושים, לכתוב פוסטים, להיות במצב הזה שהם מודיעים לעולם שהם עכשיו עושים משהו או אולי גועל מהאפשרות של לצאת "מכירתיים". מה עושים עם זה, איך מתגברים, האם יש דרך אחרת? כל זאת ועוד במאמר מאת שיר אלוני | 1.6.22
חרדה, במובן הפסיכולוגי העמוק יותר שלה, נובעת מהרצון שלנו לשרוד ולהיות בטוחים. אמנם מאז הימים שהיה רודף אחרינו נמר עבר קצת זמן, אבל עכשיו במקום נמר רודפת אותנו התחושה שאנחנו חייבים לפרסם פוסטים כי אחרת אנחנו "מחוץ למשחק", או- שלא נצליח להתקדם עם היצירה או העסק שלנו אם לא נעשה צעדים שיווקיים כלשהם.
כמובן מחוברים לזה המון דברים שאצל כל אחד ואחת יכולים להתבטא אחרת ובווליומים שונים, עם רגישויות שונות- פחד מדחייה, פחד ממה יחשבו עליי, פחד מחשיפה, פחד לטעות (למשל מי שמפחדים לעשות שגיאות כתיב), פרפקציוניזם ועוד.
היבט נוסף שלא פעם עולה, זה הפחד לצאת "מכירתיים". מי שמפחדים את הפחד הזה, כנראה רואים בעיני רוחם את הדימוי של סוכן המכירות הנודניק שמגיע אליך לדלת הבית עם מוצר שאין לך צורך בו אבל מתעקש להידחף ועם מניפולציות לשוניות מצליח לשכנע אותך לקנות במחיר מופקע ובתנאים רעים.
בדרך כלל יש שילוב של כמה פחדים ואמונות מגבילות שונות - שגורמים לתוצאה, של אנשים שיש להם מוצר או יצירה לקדם, אבל לא עושים את זה. ייתכן שהם כן מוצאים דרכים אחרות לשווק את עצמם, אולי הם קצת פחות ביישנים כשזה בשיחה פנים אל פנים או בטלפון, אבל כדי להגיע למעמדי המכירה האלה נדרשת לא מעט עבודה, שיכולה לקרות מהר יותר לו היו כותבים פוסט.
מה עושים עם זה?
קודם כל- להיות מודעים לבעיה זה חלק מהפתרון. עצם ההכרה, הסליחה והחמלה לעצמכם- על זה שזה מה שעובר עליכם, בלי לשפוט, בלי לכעוס על עצמכם- פשוט לקבל שזה כרגע המצב. שזה לגיטימי. באמת יש לא מעט דברים אובייקטיביים לחלוטין- כמו תגובות לא נעימות שעלולות להגיע מטיפוסים מגעילים. מצד שני, יכולות להגיע תגובות מופלאות שלא היו מגיעות אליכם אם לא הייתם טורחים לפרסם משהו.
דבר שני- כמו הרבה מאוד דברים בחיים- אף אחד לא נולד בהכרח עם כשרון כתיבה, או עם היכולת לנסח פוסט שיצליח לקדם אתכם ואת מה שאתם רוצים לתת ללקוחות שלכם/לקהל. זה דורש אימון, ניסיון וטעיה. לכתוב פעם, ועוד פעם, ועוד פעם. פעם ארוך, פעם קצר. פעם סיפור לקוח, פעם התנסות אישית, פעם טיפ, פעם הצעה מעניינת או מבצע שיש לכם. פעם שיר מחזרה, פעם תמונה מהדרך להופעה, פעם צילום מסך של הישג מיוחד שהגעתם אליו.
כל פעם- להיות אתם, עם הקול שלכם, כמו שהייתם מדברים אל חברים, לא חייבים להרשים אף אחד- אפשר ממש לחשוב על האנשים הקרובים ללבנו ומה היינו כותבים להם בהודעה אישית.
לזכור- שיש לנו מתנה לתת להם. היכולות שלנו, הכשרונות, הדבר המיוחד שהוא אנחנו. גם אם זה בתשלום- זה דבר שיכול לשמח את יומם, לעשות טוב, אולי לפתור להם בעיה מטרידה מאוד. אולי לפתוח להם את הדלת לעולם של פתרונות שהם לא חשבו שיש להם. אתם יכולים לעשות דברים מופלאים למען הקהל שלכם, כן גם אם זה יעלה להם כסף, זו הדרך הפשוטה להגיד תודה על מה שאתם נותנים להם.
אם אתם בעצמכם לא סגורים על כמה טוב מה שיש לכם לתת- תרשמו לעצמכם את מה שמפריע לכם. מנו את כל הסיבות הכי קשוחות למה שמישהו ידחה אתכם- ובמישהו הכוונה לקהל היעד שאתם רוצים. האם השיר עדיין צריך ליטוש כלשהו? האם יש משהו באריזה השיווקית של המופע שעוד לא שם? האם המוצר שלכם לא נוח?
אתם רוצים להגיע למצב של או התלהבות מלאה ואמתית ממה שאתם עושים, או לכל הפחות- להיות שלמים מספיק לצאת לדרך ומקסימום לדייק תוך כדי הליכה, לתקן, לשפר, לקבל פידבקים באהבה ולעשות מה שצריך עד שהכל מספיק טוב. עוד על חוק ה-80%.
תהיו בטוחים- אם הם לא צריכים את זה, הם לא יקנו. אם הם צריכים, הם יפנו אליכם- אבל זה חייב כן להתחיל מזה שאתם עושים את הצעד שלכם החוצה אל העולם. גם אם תשכרו את שירותיהם של אנשי שיווק שיקדמו אתכם- עדיין אין תחליף לכם, לאופי שלכם, לקול שלכם. זה חלק מהאישיות והאופי של מה שאתם מקדמים. לזה- הקהל מתחבר, או שלא. מי שבאמת אמור להיות בקהל שלכם יישאר בזכות מי שאתם. מי שלא- לא יהיה שם וזו לגמרי התוצאה הרצויה.
אנחנו לא יכולים ולא רוצים לרצות את כולם. להפך. אנחנו רוצים להיות מעולים עבור הקהל או הלקוחות שבשבילם אנחנו לא פחות מגאונים. מי צריך את אלה שחושבים שאתם צריכים להיות משהו אחר? או להתאים לאידיאלים שלהם?...
האם יש דרכים אחרות?
ודאי שיש. לא חייבים לכתוב, לא חייבים להגיע לאירועי נטוורקינג ולהתמנגל, לא חייבים לשלוח את עצמכם ליח"צ ברדיו-יש המון צורות שונות של שיווק וקידום, יכול להיות שדרך אחת תקסום לכם יותר מהאחרת.
העניין הוא כזה- כן, כדאי לפחות לנסות, כמה פעמים, דרך כלשהי. לתת לכל דרך לפחות צ'אנס אחד. לנסות. גם אם לא יגיבו אליכם או ידחו אתכם, זה לא סוף העולם.
השאלה היא רק- האם זה נעים לכם, נוח לכם, האם אתם מרגישים אותנטיים בשיווק שלכם, האם אתם מתלהבים מכל הלב ממה שאתם באים להציע לקהל שלכם? אם אתם יותר טיפוס של צילום תמונות, תעשו את זה. אם אתם יותר טיפוס של צילום סרטון, תעשו את זה. אם אתם יותר אנשי מילים כתובות- קדימה. אם יותר נוח לכם פנים אל פנים- תצטרכו לעשות מה שצריך כדי להגיע למעמד שתוכלו להיות מול הפנים של הלקוחות שלכם- אירועים, כנסים, הופעות חיות, הזדמנויות ביום יום, גם שיחות טלפון כלולות בזה- כל דבר שיביא אתכם לעמוד מול הבנאדם ולהזכיר את מה שאתם עושים. כל אדם ואדם וצורת השיווק שיותר נוחה לו.
רוצים להתייעץ אתי, לקבל את הדחיפה הנחוצה? אולי שאשב אתכם ואעודד בזמן שאתם כותבים או יוצאים לדרך? שאעזור לכם להבין מה עוד צריך כדי שתוכלו להתחיל? אני כאן!
Comments